Povežite se sa nama
     
     
     
     
Jezici
Upišite se
 
 

NAUČNA ISTRAŽIVANJA

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Snimak PIP kamerom koji je napravio Dr.Prof. Ljubo Ristovski  

ANALIZA PIP SNIMAKA NA SEMINARU
TESLA METAMORFOZE

Institut za bioenergetska snimanja
Dr. Prof. Ljubo RistovskiZnačenje ljubičaste boje

Ljubičasta boja pojavljuje se u intenzivnim energetskim procesima, kao što su: intenzivne mentalne aktivnosti, ekscitirana psihička stanja, energetske razmjene bioenergetičar-pacijent itd. U ovim slučajevima energetska razmjena se ispoljava pojavom ljubičaste boje u auri.

Ljubičaste trake, koje kao da izlaze iz tijela, ukazuju na proces energetske razmjene organizma sa okolinom. Ove trake se javljaju kada postoji apsorpcija energije na dijelu tijela gdje se one javljaju, pa se mogu nazvati apsorcijskim kanalima. Apsorpcija se javlja jer u tom dijelu tijela postoje energetske blokade, tj. deficit energije (bolest!).

Indikativno je da su apsorcijski kanali - trake koje polaze od tijela, skoro uvijek ljubičaste boje. A kako apsorcijski kanali polaze od dijelova tijela gdje postoje zdravstveni problemi, slijedi da ljubičasta boja predstavlja energije koje blagotvorno djeluju. Naime, naš organizam, kao i svaki drugi živi sistem, iz okoline apsorbira energije koje su mu potrebne, koje mu nedostaju.


Tesla valovi i ljubičasta boja

Ambijentalno polje prije unošenja Teslinog transformatora.
Teslin transformator mijenja ambijentalno polje.


Na slici lijevo je ambijentalno polje prije unošenja Teslinog transformatora, a na slici desno nakon unošenja. Kako se vidi, Teslin transformator vidno mijenja ambijentalno polje, što se ispoljava naglašenim prisustvom ljubičaste boje.

PIP kamera ne registrira statička polja, tako da promjena o kojoj je ovdje riječ ukazuje da Teslin transformator generira vremenski promjenljivo polje. To je i dokaz da ovaj transformator emitira valove, koji nose naziv Teslini valovi.

Za ljubičastu boju, koja je ovdje generirana Teslinim valovima, prethodno smo ustanovili da predstavlja energije koje blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje. Slika desno pokazuje da su Teslini valovi svakako nosioci takve energije, odnosno da djeluju blagotvorno – isceljujuće na ljudski organizam.

Na slici lijevo je pacijent pre početka terapije. Uočljivo je da nema apsorpcijskih kanala, što znači da pacijent ne apsorbira energiju iz okoline

Desna slika pokazuje početak terapije. Jasno se vide apsorpcijski kanali: Dva ljubičasta apsorpcijska kanala (a,b), gdje boja b kanala ukazuje na jaku apsorpciju valova jednakih onima iz Teslinog transformatora (Teslini talasi);

Pojava narančaste i zelene boje (c,d) je indikator isceliteljskih energetskih promjena u donjem dijelu abdomena;

Uvećana osvjetljenost tijela (e) ukazuje na proces optimizacije energetskog balansa cijelog organizma, odnosno na holističke efekte terapije.

Ova ljubičasta boja koja se pojavljuje kada se koriste Teslini valovi nije se nikada do sada pojavila na snimcima PIP kamerom različitih iscjelitelja koji koriste različite metode, a koji su snimljeni i analizirani na Institutu.

Na slikama sa lijeve strane su snimci nekih drugih metoda energetskog liječenja koje su različite od Tesla metamorfoze;

Uvećava se apsorpcija Teslinih valova, što intenzivira tokove energije kod pacijenta (tanke crvene linije na rukama i grudima). Pritom, kada se terapeut udalji od pacijenta (desna slika), ta apsorpcija se ne smanjuje. Uočljivo je da energija koja odgovara Teslinim valovima ne polazi od terapeuta, nego kao da dolazi iz okolnog prostora, a da je terapeut samo usmjerava ka pacijentu.
 


Na ovoj slici je još izraženiji osvjetljeni bijeli dio, uokviren narančastom oreolom. To je indikator vrlo intenzivne energetske aktivnosti u donjem dijelu abdomena pacijenta, koji se javlja na mjestima gdje postoji intenzivan iscjeliteljski proces.

Iako je terapeut udaljen od pacijenta apsorpcija Teslinih valova nije smanjena, nego je čak i uvećana. Razlika je u tome što su apsorpcijski kanali, u odnosu na prethodnu sliku, pomjereni od grudi (srčane čakre) ka glavi (krunska čakra).

Uočljivo je dominantno prisustvo ljubičaste boje – Teslinih valova (energija) oko glave pacijenta, što znači da ta boja dominira i u njegovoj auri.


Ovaj efekt je registriran i u aurama skoro svih polaznika seminara (vidi slike dole), koje je napravljeno trećeg dana, nakon niza terapijskih vježbi, koje su polaznici do tada obavili.


Dodatne slike snimljene PIP kamerom na seminaru Tesla metamorfoze u Beogradu. Komentari ovih slika nisu deo analize koju je u okviru istraživanja napravio Dr. Prof. Ljubo Ristovski, već samo znatiželjna zapažanja Anje Petrović.
 
Snimak br. 0092: Snimak polja prije nego što je klijent legao na sto i iscjelitelj pristupio stolu. Već se vidi prisustvo Teslinih valova i prije ulaska klijenta i iscelitelja. Kao da sama namjera stvara polje.
 
Snimak br. 0093: Promjena ambijentalnog polja sa ulaskom klijenta. Klijent je student koji je radio sa Teslinim valovima u toku dana pa možemo da primijetimo ljubičastu boju oko glave (u auri).
 
Snimak br. 0094: Promjena polja sa ulaskom iscelitelja. Možemo da uočimo pojavu apsorbsorcijskih kanala i prije početka seanse. Stvara se polje, a klijent i iscjelitelj postaju dio tog polja.
 
Snimak br. 0097: Promjene polja u toku seanse.
 
Snimak br. 0099: Pojavljuje se bijela svjetlost uokvirena zelenim i narančastim.
 
Snimak br. 0103: Pored svjetlosti u desnom uglu možemo da primetimo i svjetlost na odjeći klijenta (lijeva strelica) koja kao da potiče od drugog izvora svjetlosti koja se nalazi između klijenta i kamere.
 
Snimak br. 0110: I ovdje klijent kao da je obasjan svjetlošću koja se nalazi između klijenta i kamere.
 
Snimak br. 0111: Ta svjetlost kao da šeta između kamere ii klijenta, kao "reflektor" koji se podiže i menja ugao da bi obasjavao istu tačku. Pojavljuje se sjenka ruke iscelitelja na tijelu klijenta.
 
Snimak br. 0112: Iscjelitelj izlazi iz "bima reflektora".
 
Snimak br. 0113: Pojavljuje se bijela svjetlost uokvirena zelenim i narančastim sa druge strane klijenta.
 
Snimak br. 0114: Kada se iscjelitelj udaljuje intenzitet Teslinih valova i apsorcijski kanali se pojačavaju.
 
Snimak br. 0115: Bijela svjetlost uokvirena zelenim i narančastim se pomjera.


Još uvek nam nije poznato što je ta bijela svjetlost uokvirena zelenim i narančastim bojama.

 Pošaljite ovo i drugima

 
Povežite se sa nama